Elok Meubelmakerij

Ambacht in balans
met moderne techniek

Elok Meubelmakerij ontwerpt en maakt meubelen op ambachtelijkewijze met behulp van moderne technieken. Elok levert duurzame meubelen die functioneel en in harmonie zijn met omgeving en haar gebruikers.

1987

In 1987 legde Marcus Booisma op het Rotterdamse Hout en Meubileringscollege (voorheen Meubelvakschool) de
ambachtelijke basis waarmee hij zijn creativiteit richting kon geven. Na afronding van de opleiding en ruime praktijkervaring op te hebben gedaan, is hij houtbewerkingsbedrijf en meubelmakerij Elok meubelmakerij gestart.

1997

Elok is in 1997 opgericht door Marcus Booisma. Marcus was als kind al gefascineerd door natuurlijke vormen en patronen.

1999

Sinds 1999 is Elok gevestigd in een van de karakteristieke monumentale bogen van het Hofpleintraject in Rotterdam.

Anno nu

Elok is momenteel uitgebouwd tot een werkplaats waar creativiteit, passie
voor het ambacht, vakmanschap en leergierigheid voorop staat.

Bijzonder in vorm

Een meubel is een beeldbepalend element. Creativiteit brengt ons verder. Bij Elok spelen we met licht, accenten, houtsoorten, een vleug of verschillende materialen en vervaardigen zo een uniek en eigen ontwerp in uiteenlopende stijlen; van vintage, klassiek tot modern design.

tafel
Meubelen voor het leven

Wanneer u als opdrachtgever bij Elok komt, brengen wij aan de hand van een persoonlijk gesprek uw wensen in kaart en verkennen wij in samenspraak de mogelijkheden.

Wanneer wij een goed beeld hebben van de wensen en de motivatie, doen wij een voorstel aan de hand van een ontwerp waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken en materialen. Wij zorgen er voor dat uw meubel een eigen en uniek verhaal krijgt, dat past bij u als opdrachtgever en uw woon- of werkomgeving.

tafel
Oplossingen

Bij Elok zoeken we continu naar spanning, vernieuwing en niet alledaagse oplossingen. Op deze manier leren wij, elke dag weer. Zo zorgen we dat we vooraan blijven. En dat we onze opdrachtgevers en onszelf blijven verrassen. Onze inspiratie halen we uit de persoonlijkheid en de context van de opdrachtgever, maar ook uit de natuur. De schoonheid en de balans die in de natuur te vinden is, vormt een eindeloze inspiratiebron.

Nieuwsgierig?

Kom gerust op afspraak langs met jouw meubelwens.

06 518 54 557info@elok.nl

Vijverhofstraat 108, 3032 SP Rotterdam